Balkonglåda för att odla växter

Sitter på torget och tar en kaffe med bulle. Det är riktigt skönt att starta helgen med en fika ute på stan. Klockan är bara 08:00 men kaféet öppnar redan klockan 07:00. Kikar ut på torget och just nu är det mest några kråkor och kajor som strosar runt utanför i jakt på mat. På andra sidan torget ligger en gammal bilverkstad och andra våningen i den byggnaden verkar vara en lägenhet med balkong. Ser att det finns ett par balkonglådor på balkongen, men jag kan inte riktigt skymta några blommor eller andra växter. Det kanske inte bor någon som har gröna fingrar i den lägenheten.

Vill du få lite grönt utanför din bostad är det en bra idé att köpa en blomlåda och starta med växter i liten skala. I en blomlåda kan du få en blommande oas ute på balkongen. Tänk bara på att köpa rätt växter och anpassa dem efter säsong och väder. Vissa växter passar bättre i sol och andra trivs bäst i skuggat läge där det är lite svalare. Om du vill ha lite nyttoväxter kan du odla grönsaker och kryddväxter på din balkong.

Vilka växter är vanliga att ha på balkongen? Pelargoner är en klassisk blomma och den trivs ofta i solljus. Hängpelargoner är vackra och många gillar även doftpelargoner. Tänk på att en balkong med mycket sol ofta ställer lite högre krav på att vattna blommorna.

Andra fina blommor är petunior. En lila petunia kan vara väldigt vacker och den trivs rätt så bra i en ampel eller balkonglåda. Många petunior är ettåriga blommor.

Suckulenter är ett bra val om du har en varm och soliga balkong. En suckulent kräver nämligen inte lika mycket vatten som vanliga blommor.

Vill du ha en vacker och elegant blomma kan jag varmt rekommendera Zinnia eller en Stjärnöga

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.