Hjälp med trädfällning

Nu är det många som behöver hjälp med trädfällning. Detta är perfekt för mig som arbetar professionellt med trädfällning och jag har märkt av en otrolig ökning av detta både bland skogsägare men även hos privatpersoner som vill ha hjälp med enstaka träd i deras trädgårdar. Mina kunder vill ofta ha hjälp med trädfällning för att de ska göra ved av träden och sälja, men det vanligaste förr var att man ville ha hjälp med att bli av med oönskade träd på tomten av andra anledningar. Andelen av de som fäller träd för att få ved har ökat markant. Än så länge har jag inte haft en enda kund som enbart velat bli av med oönskade träd utan nu är det bara trädfällning för ved.

Trädfällning för ved

Att många av mina kunder har börjat elda med ved i kaminer har jag märkt av nu framförallt under hösten efter att elpriserna skenat iväg. De flesta av dom är vanliga husägare med mindre tomter som önskar att fälla träden på tomten för att göra till ved och elda i sin kamin. Det är extremt sorgligt när man förstår att de gör detta för att få pengar över genom att slänga in ved i kaminen. Men de flesta av dom är väldigt medvetna om att veden måste torka innan den kan användas så att de tar in ved och placerar i källare och andra utrymmen för att det ska torka lite fortare så de kan elda med den redan den här vintern.

Gratis trädfällning

Jag har lidit av att se dessa stackars husägare som knappt har råd att betala sina elräkningar så att de tvingas fälla några enstaka stackars träd de har på tomten för att ha råd att värma upp sitt hus. Ibland har jag faktiskt kört en extra helg gratis för dessa stackare och hjälp dom med trädfällningen utan att ta en endaste spänn.