En bra elektriker är guld värd när det knorrar med elen

Strömmen gick nyligen här hemma. Vi har plockat fram värmeljus, stearinljus, ficklampor och tändstickor. Elen försvann för drygt 1 timme sedan. Lyckades dock väldigt snabbt hitta en bra elektriker som redan är på väg hit till oss. Vi bor ett par mil utanför stan så det är lite bökigt att ta sig hit om man inte vet exakt vart vårt hus ligger.

Att bo utanför stan är faktiskt skönt, i början saknar man närheten till caféer, butiker, gym, biografer, pubar och annat som hör till stadslivet. Fördelen, som vi upplever det, är att vi får så mycket mer yta för samma pris. Bostadspriserna inne i centrala stan är hutlösa idag.

Det var bara drygt 2 år sedan sen vi skaffade riktig toalett i kåken, dessförinnan har vi kört med utedass och mulltoa.
Nu när elektrikern ändå ska hit ut till oss tänker vi även anlita honom för lite fler uppdrag. Jag såg att de utöver elfel även arbetar med larm och nätverksinstallationer. Vi fick fiber utdraget till huset för två veckor sedan, men jag har inte lyckats få igång medieomvandlaren till routern. Det blir perfekt att elektrikern kommer hit, en bra elektriker är guld värd när man har knorr med strömmen och Internetuppkopplingen.

Vårt kommande projekt i huset är att bygga om köket. Det nuvarande köket är från slutet av 70-talet och väldigt nedslitet. Min fru har en syster som arbetar inom köksbranschen, vi kommer anlita henne att hjälpa oss planera och köpa in ett kök. Tror det bli bra, hon har ett gott öga för design och heminredning. Köksrenoveringen kommer nog gå på drygt 100 000 kr totalt med all inredning och kostnader för konsulter/arbetare. Pengarna till detta ska jag fixa genom att sälja av lite gamla rariteter. Har samlat på Star Wars sedan unga år. Utöver detta har jag köpt på mig massa antika leksaker. Allt ligger i källaren o skräpar sedan jag tappade intresset. Totalt borde mina samlingar i källaren vara värda upp mot 80 000 kr.