Elproblem i huset

Nu strular det med elen igen. Igår när jag var hemma snackade tjejen om att vi kanske skulle kolla upp varför propparna i elskåpet utlösts oftare än vanligt. Jag tänkte inte så mycket mer på detta förrän på eftermiddagen när hon ringde upp mig på jobbet och sa att det luktade bränt i källaren.

Har en kompis som är elinstallatör i Kävlinge och ringde upp honom då jag misstänkte att det kanske kunde vara någon form av elfel. När han fick höra att det luktade bränt tog han kommandot och åkte förbi oss direkt efter jobbet någon timme senare.

Det visade sig att elledningarna blivit för gamla och de hade på ett ställe börjat klibbas samman och det hade skapats hög värme som resulterat i att plasten kring elkablarna börjat smälta. Som tur var klarade vi oss undan att en större brand utlöstes. Kompisen har bokat in ett byte av elkablarna åt oss och vi ska nu se över hela elen i huset för att inte hamna i samma problem på andra ställen i huset där elkablarna är dragna.

Ibland är det bra med kontakter inom hantverksyrken när det krisar. Tur jag kände en elinstallatör i Kävlinge som kunde ställa upp med kort varsel och fixa elfelet i huset.

Att anlita elektriker är ofta värt pengarna. Man slipper massa huvudvärk och felen åtgärdas snabbare. Tidigare har jag testat att Googla olika fel för att själv lösa elfelen, detta är inget jag kan rekommendera andra.

Ska installera lite fler dimmers i huset under kommande veckor, ljuset blir mycket bekvämare i huset när man kan justera det utifrån hur ljust/mörkt det är utomhus. När vi är bortresta brukar el-timers sköta belysningen, tycker det ser trevligt ut med lite ljus och man kanske även lurar några inbrottstjuvar som tror man är hemma.