Ett trädgårdsförråd med källarvåning

Såg precis exempel på en mancave placerad under marken. Killen hade grävt upp en stor grop i sin trädgård och därefter börjat bygga en mancave. Bygget påminde mycket om ett skyddsrum. Själva byggnaden bestod av metall och betong.

När han byggt klart rummet återställdes trädgården till liknande skick som innan. Ingången till mancaven gick via ett litet trädgårdsförråd. Du lyfte på en matta inne i förrådet och gick ner för en stege. Rummet var fyllt med biljardbord, Tv-skärmar, motionscykel, soffa och en kyl. Rummet var helt ljudisolerat så han kunde öva på sina trummor när han kände för det utan att störa grannarna.

Att bygga projekt under jorden kräver extra planering och säkerhetstänk. Ganska nyligen har populariteten att bygga en källare ökat i England. Många husägare har anlitat byggföretag för att få en extra våning i huset.

Det skulle vara trevligt med en källare, då kan jag ha extra förvaringsutrymmen för allt som idag ligger i mitt garage. Garaget vill jag gärna använda för min bil, men just nu är det fyllt med massa bråte som blivit över från olika byggprojekt under åren.

Ett litet trädgårdsförråd är praktiskt för att förvara verktyg, blomjord, möbler och andra ting till trädgården.

Balkongen börjar bli dags att fräscha upp ser jag, antingen får jag skura rent alla brädor och hoppas att de håller ett par år till eller så blir det att byta ut plankorna. Ska åka förbi Byggmax och kolla om det finns prisvärda alternativ, vore bra att byta ut det nuvarande mot nytt material. Finns det möjligtvis begagnade plankor i bra kvalitet man kan köpa på nätet? Blockets hemsida kanske har lite alternativ man kan kolla in. Men varför chansa, ska jag renovera balkongen är det nog en god idé att köpa kvalitet från början så jag inte behöver byta materialet igen om ett par år.