Verkstadsinredning – anpassa den efter era behov

Letar du efter verkstadsinredning för industri och verkstad? Den moderna inredningen för verkstäder efterliknar alltmer inredningen du ser ute på vanliga företagskontor. Personalen och arbetsmiljön blir mycket effektivare när saker och ting är ordningsamt placerade. Bara en detalj som höj- och sänkbara arbetsbord kan öka trivsel och produktivitet på en arbetsplats.

Arbetsbordet brukar vara en av de första bitarna man tänker på när man hör ordet verkstadsinredning. Ett arbetsbord ska vara lätt att stå vid och arbeta på, det underlättar även om det finns möjlighet att höja och sänka bordskivan för olika arbetsställningar. Till arbetsbordet har du ofta en stol som kan användas vid behov, även denna bör vara höj- och sänkbar.
Belysningen i arbetslokalen ska kunna justeras utifrån de anställdas behov och varken vara för stark eller svag. I en verkstadslokal kan det vara viktigt att belysningen klarar av lite tuffare påfrestningar och slitage. I vissa arbetssituationer räcker det med ett mer allmänt ljus som sprids i hela lokalen. Vid andra tillfällen kan det vara mer praktiskt med ljuskällor som fokuserar på ett mindre område, t.ex. en förstoringslampa för detaljarbeten.

Verktygsvagnar ska vara stabila och ha bra förvaringsmöjligheter. Självklart ska de ha hjul och vara lätta att transportera i en lokal. För verktyg som används ofta passar det ibland bra med någon form av verktygstavla där man kan hänga upp verktygen. Dyrare verktyg kan man fördel låsa in i ett verktygsskåp när de inte används.

Tänk på att se över hur golvet är i lokalen, behövs det mattor som dämpar eller skyddar fötterna mot ett hårt betonggolv? En bra matta kan vara både ljuddämpande och skön att stå på.

Verkstadsinredning underlättar inte bara för de anställda, det skapar även tryggare arbetsmiljö och effektivare personal. Kontakta en professionell leverantör när du är på jakt efter bra verkstadsinredning.